Днес реших да направя бисквитки защото моята прекрасна дъщеря става на 6 месеца.Кога мина това време,сякаш беше вчера когато я чаках с нетърпение да се появи на бял свят с големият корем и още по-голямото нетърпение. Обожавам аромата който се носи в кухнята на току що изпечени домашни бисквити.За декорацията на бисквитките използвам,фондан,сладкарски бои и айсинг.
Бисквитите приготвих по рецепта на Зорница тук
адаптирах я малко,защото много обичам бисквитите ми да ухаят на различни аромати.
- Краве масло 175гр
- 250гр кристална захар
- 40гр портокалова захар
- Яйца 2бр
- Бакпулвер 1/2ч.л.
- Брашно 350гр+за доомесване
P.S. Ако нямате портокалова захар може да използвате няколко капки сок от прясно изцеден портокал или да нарежете на много ситно портокалова кора и да добавите към тестото
Начина на приготвяне на самота тесто може да видите в блога на Зорница
След като сте приготвили тестото и сте го охладили в хладилника,набрашнете плота с брашно обилно.Ако имате не залепваща подложка за разточване на фондан може да разточвате тестото върху нея,но отново поръсена обилно с брашно.
Начина на приготвяне на самота тесто може да видите в блога на Зорница
След като сте приготвили тестото и сте го охладили в хладилника,набрашнете плота с брашно обилно.Ако имате не залепваща подложка за разточване на фондан може да разточвате тестото върху нея,но отново поръсена обилно с брашно.
Ако не сте правили бисквити до сега Ви предлагам да разточвате тестото на части,не цялото количество наведнъж. Набрашнете точилката добре.Опитайте се да разточите с еднаква дебелина,т.е. да контролирате натиска на точилката да е еднакъв.Ако тестото Ви лепне по точилката просто поръсете тестото отгоре с малко брашно.Тестото трябва да е с дебелина 0,3-0,4мм
След като изрежете бисквитките в желаната форма,ги поставяме в тава за печена застлана с хартия за печена,но преди това с помоща на четка отстранете излишното брашно от двете страни на изрязаните формички.
Печете 12мин на 170градуса горен и долен реотан без вентилатор.Бисквитките трябва много леко да порозовеят,след като са готови ги извадете от тавата много внимателно защото докато са горещи са много крехки и лесно може да се счупят.Оставете да се изстинат и декорирайте с фондан или айсинг.
Няма коментари:
Публикуване на коментар