Благодаря на списание Журнал за жената за публикуваната рецепта и страхотният подарък!
Тази торта направих за 7-мата месечинка на Елена.Исках да е нещо леко и въздушно и тази тортичка напълно покри критериите ми.Тортата се прави много лесно само времето за печене на блатовете е повечко,но си заслужава хрупкава коричка и мека сърцевина. Как бързо лети времето изминаха 7 месеца от както станах майка,да ми е жива и здрава кукличката и да Ви я покажа колко много е пораснала
Необходими продукти за блатовете:
- Белтъци 6бр
- Захар 1ч.ч +4с,л.
- Царевично нишесте 1ч.л.
- Лимонов сок 1ч.л.
Необходими продукти за декорация:
- Сметана течна/500мл/
- Захар 1/2ч.ч
- Плодове 250-300гр
Начин на приготвяне:
Оригиналната рецепта е с един блат,но аз реших да направя с два блата и крем между тях и отгоре.Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол и постепенно се прибавя захарта.След като получите гъста лъскава консистенция добавете лимоновият сок и нишестето и разбъркайте добре.След това в тава застлана с хартия за печене изсипете част от сместа и разнесете внимателно за да получите кръг,по този начин направете и двата блата.Аз ги направих в тавата на фурната ми с приблизително еднакъв размер.Сместа не трябва да се разнася,а просто се слага на топка целта е да се получат две големи целувки :)
Печем на 125градуса 70минути.След като се изпекат блатовете се оставят да изстинат напълно.
През това време разбиваме сметаната заедно със захарта на твърд сняг.
Слагаме единият блат и отгоре рапределяме 1/2 от сметаната редим плодове и слагаме вторият блат. След това слагаме останалата сметана и отгоре подреждаме останалите плодове.
Да Ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар