Не ми остава много време за тортички,времето беше толкова приятно за разходки с малката ми принцеса,че предпочитам да прекарвам повече време сред природата с детето.И ето днес един от първите мрачни дни запретнах ръкави и направих спаначена торта.Още от зимата се каня да направя,но исках да използвам пресен спанак,така,че дочаках пролетта и сезона на пресните продукти.Я да Ви покажа голямото ми момиченце преди рецептата :) Забравих да Ви се похваля чух заветното МАМА за първи път почувствах се като най-важният и щастлив човек на света.
Необходими продукти за блат:
- Брашно 200гр
- Яйца 4бр
- Захар 200гр
- Спанак 200гр/пресен/
- Олио 60мл
- Ванилия
- Бакпулвер 10гр
- Сметана /течна/300мл
- Крем дулсе де лече 300гр
Начин на приготвяне:
Спанака се бланшира,отцежда добре и пасира.Яйцата и захарта се разбиват на пухкава пяна+олиото към тях се добавя спанака и се разбърква добре.След това постепенно се прибавя пресятото брашно и бакпулвера.Аз изпекох сместа на два пъти/защото хич ме няма в рязането на блатове/,но вие може да я изпечете наведнъж и да разрежете блата на две.Печем на 170 градуса без вентилатор до суха клечка.Много е важно да оставим блата да се охлади добре защото е доста ронлив.През това време разбиваме сметаната и прибавяме крема дулсе де лече.
Слагаме единият блат и сиропираме по желание изсипваме половината крем и слагаме вторият блат.Измазваме тортата с останалият крем и декорираме по желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар