В това горещо време изобщо не ми се иска да прекарвам часове наред пред печката,но и апетита ми за нещо свежо и сладко се сблъсква с нежеланието ми да пека блатове и да варя кремове .Варианта крем с крема сирене тип филаделфия и маскарпоне отпадна защото в горещото време определено не ми се отразяват добре тези кремчета и ги избягвам.И реших да направя бисквитена торта с готов крем,но да сложа пресни плодове,за целта направих между бисквитените блатове кремче от пасирани и желирани череши,а цялата торта покрих с пресни малини,резултата-впечатляващ.
Необходими продукти:
- Бисквити-обикновени 2 пакетаа по 200гр
- Крем инстантен 2пакета /100гр/
- Прясно мляко 750мл
- Желатин 20гр
- Череши 400гр
- Пресни малини 300гр
Начин на приготвяне:
Черешите трябва да се измият и да се отстранят костилките,след това ги пасирайте и ги оставете настрана.Разтворете 15грама от желатина в няколко супени лъжици вода и го оставете да набъбне,след това го разтопете на водна баня като внимавате да не заври и да не се образува пяна/може да го направите и в микровълновата на по ниска мощност,но само ако сте сигурни,че няма да заври :) / Смесете желатина с пасираните череши и го оставете за 5-10мин като го разбърквате.Сипете 250мл от прясното мляко в паничка и топете всяка бисквитка за няколко секунди преди да ги подредите в ринг със свалящи се стени.След като подредим първият бисквитен блат е време да пиготвим крема според указанията на опаковката.При мен беше необходимо по 250мл студено мляко към всяка опаковка и да разбия с миксера за няколко минути.Върху блата разпределете част от крема и заравнете добре,след това изсипете пасираните череши,сместа ще е доста течна за това оставяме тортата в хладилника докато стегне добре.След като желатина си е свършил работата,разпределяме отново от крема,след това бисквити и така докато свършат бисквитите.Най отгоре трябва да е крем,след това подредете малините и пригответе останалите 5грама желатин с помощта на четка намазваме пресните малини за да ги запазим свежи и оставяме тортата за няколко часа в хладилника.
Няма коментари:
Публикуване на коментар