Късмети за деня на твоя сайт! Късметчето от вашето кафе! ЗАХАРНИ МЕЧТИ: Торта с тахан халва

понеделник, 21 септември 2015 г.

Торта с тахан халва





Тази торта определено приятно ме изненада с вкуса си,комбинацията от шоколадови блатове и тахан халва е невероятно вкусна.Определено си заслужава да се направи.Съжалявам единствено,че бях толкова нетърпелива да я опитам,че я разрязах почти веднага след приготвянето и крема не беше стегнал достатъчно,но след като постоя няколко часа в хладилника всичко беше наред.

Необходими продукти за блатовете:
 /тората с размер 18-22см/


  1. Яйца 3бр
  2. Брашно 125гр
  3. Бакпулвер 1пакетче
  4. Захар 150гр 
  5. Краве масло 125гр
  6. Олио 3с.л.
  7. Какао 20гр


Необходими продукти за крема:


  1. Жълтъци 4бр
  2. Сметана/течна/ 250гр
  3. Прясно мляко 250гр
  4. Краве масло 60гр
  5. Захар 60гр
  6. Брашно 5с.л.
  7. Царевично нишесте 3с.л.
  8. Тахан халва 250гр


Начин на приготвяне

За блата:Разбиваме маслото/ на стайна температура/ и захарта и прибавяме олиото.След това едно по-едно добавяме яйцата и разбиваме на ниска скорост на миксера. В отделна купа смесваме,брашното,бакпулвера и какаото и постепенно ги прибавяме към яйчената смес като разбъркваме внимателно с шпатула.Печем на 180градуса до суха клечка.След като блата се е охладил го разрязваме на две.Тези блатове са страхотни  много са сочни и нямат нужда от сиропиране.
За крема: Разбиваме жълтъците с малка част от млякото и прибавяме нишестето и брашното така,че да се получи кашичка. На котлона кипваме останалото мляко и сметаната като добавим захарта и кравето масло към тях.След ката заври,намаляваме котлона почти на най-ниската степен и прибавяме сместа с жълтъците при не прекъснато бъркане.Варим до сгъстяване на крема:5-7мин/
Оставяме го леко да се охлади и прибавяме нарязаната на ситно халва и разбъркваме.
Разрязваме изстиналият блат на две и сглобяваме тортата в ринг и прибираме за няколко часа в хладилника.Аз използвах фондан за декорация,но ако искате може да си оставите малко количество крем,да залеете отгоре и да поръсите с настърган шоколад.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...