Късмети за деня на твоя сайт! Късметчето от вашето кафе! ЗАХАРНИ МЕЧТИ: Торта "Настроение"

понеделник, 16 февруари 2015 г.

Торта "Настроение"



За първа публикация в моето кулинарно кътче избрах тази невероятно вкусна торта с пандишпанови блатове оцветени в червено/за хората които не обичат използват оцветители,може просто да пропуснат боята/За мен чара на тази торта е именно закачливите червени блатове.Като вкусове използвах любимата ми комбинация-маскарпоне и бял шоколад.
В студеното време навън тази цветна тортичка носи много настроение,а вкусът и е много нежен.Имах си и малка помощничка в кухнята дъщеря ми Елена/6м/


Необходими продукти за блата/
   /торта с диаметър 18см/

  1. Яйца 3бр
  2. Захар 90гр
  3. Брашно 90гр
  4. Бакпулвер 1ч.л.
  5. Ванилия 1бр
  6. Червена сладкарска боя 1с.л.
  7. Какао-натурално 2с.л.

Продукти за крема:

  1. Маскарпоне 500гр
  2. Бял шоколад 100гр
  3. Пудра захар 3с.л.


Продукти за декорацията:



  1. Сметана/течна/ 100мл
  2. Шоколад бял 150гр




Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и захарта на пухкава пяна+боята и прибавяме пресятото брашно,бакпулвер и какао и разбъркваме внимателно с шпатула.В тавичка или ринг за печене на торта поставяме на дъното хартия за печене и изсипваме сместа за блата,печем в предварително загрята на 170 градуса фурна с долен и горен реотан без вентилатор.Поне 20мин фурната не бива да се отваря.Блата се пече 40-45мин или до суха клечка.

  След като блата е готов,го оставяме да се охлади и внимателно изваждаме от ринга,когато е напълно студен го разрязваме на две.
 Крема приготвяме,като разбиваме маскарпонето с предварително разтопеният на водна баня шоколад и добавяме пудрата захар.Разбиваме до получаване на гъст крем.


Редим тортата като слагаме единият блат/ по желание може да го сиропирате/ след топа слагаме крема и го разтиламе равномерно/отделете си няколко лъжички за розичките за декорация/и поставяме и вторият блат.Измазваме тортата с останалият крем и прибираме в хладилника докато приготвим ганаша за декорацията.
За ганаша-загряваме сметаната/да не завира/ и я прибавяме гореща към нарязаният на ситно шоколад или кувертюр 100гр/аз използвах именно него/останалите 50гр нарязваме и с него ще поръсим тортата отгоре.


 Оставаме сместа да се охлади напълно и разбиваме с миксер за 3-5мин и измазваме тортата с него.Поръсваме с останалият шоколад.Розичките правим с крема който си отделихме оцветен в червено и шприц.








Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...