Късмети за деня на твоя сайт! Късметчето от вашето кафе! ЗАХАРНИ МЕЧТИ: Бисквити за най-малките

понеделник, 23 февруари 2015 г.

Бисквити за най-малките






Днес реших да направя бисквитки защото моята прекрасна дъщеря става на 6 месеца.Кога мина това време,сякаш беше вчера когато я чаках с нетърпение да се появи на бял свят с големият корем и още по-голямото нетърпение. Обожавам аромата който се носи в кухнята на току що изпечени домашни бисквити.За декорацията на бисквитките използвам,фондан,сладкарски бои и айсинг.



Бисквитите приготвих по рецепта на Зорница тук
 адаптирах я малко,защото много обичам бисквитите ми да ухаят на различни аромати.


  1. Краве масло 175гр
  2. 250гр кристална захар
  3. 40гр портокалова захар
  4. Яйца 2бр
  5. Бакпулвер 1/2ч.л.
  6. Брашно 350гр+за доомесване
P.S. Ако нямате портокалова захар може да използвате няколко капки сок от прясно изцеден портокал или да нарежете на много ситно портокалова кора и да добавите към тестото

Начина на приготвяне на самота тесто може да видите в блога на Зорница

След като сте приготвили тестото и сте го охладили в хладилника,набрашнете плота с брашно обилно.Ако имате не залепваща подложка за разточване на фондан може да разточвате тестото върху нея,но отново поръсена обилно с брашно.


Ако не сте правили бисквити до сега Ви предлагам да разточвате тестото на части,не цялото количество наведнъж. Набрашнете точилката добре.Опитайте се да разточите с еднаква дебелина,т.е. да контролирате натиска на точилката да е еднакъв.Ако тестото Ви лепне по точилката просто поръсете тестото отгоре с малко брашно.Тестото трябва да е с дебелина 0,3-0,4мм

Пригответе си формичките с които ще изрязвате/ако не разполагате с такива,просто се огледайте в кухнята си,винаги ще откриете нещо подходящо,например гърлото на чашата е идеална формичка :)

След като изрежете бисквитките в желаната форма,ги поставяме в тава за печена застлана с хартия за печена,но преди това с помоща на четка отстранете излишното брашно от двете страни на изрязаните формички.






                                     

Печете 12мин на 170градуса горен и долен реотан без вентилатор.Бисквитките трябва много леко да порозовеят,след като са готови ги извадете от тавата много внимателно защото докато са горещи са много крехки и лесно може да се счупят.Оставете да се изстинат и декорирайте с фондан или айсинг.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...