Късмети за деня на твоя сайт! Късметчето от вашето кафе! ЗАХАРНИ МЕЧТИ: Черешов кекс

четвъртък, 2 юли 2015 г.

Черешов кекс





От много дълго време не съм публикувала,но определено не бездействах,просто с малкото прохождаща буболечка вкъщи не ми остава много време за компютър.А и честно да се кажа искам да се насладя на всяка възможна минутка за да я прекарам с дъщеря си,времето минава много бързо и докато се усетя ще е голяма.За да Ви покажа нагледно колко бързо лети времето ще Ви покажа една снимка която говори сама по-себе си.

 Днес ще Ви представя една рецепта за кекс с череши,ако има нещо в което не ме бива в сладкарството то това са кексовете,но съм решила да поправя това и работя по-въпроса.Този кекс стана много ароматен и пухкав,гордея се със себе си.Преди да Ви споделя рецептата искам да Ви покажа една много хубава джаджа за махане на костилки от череши и маслини,дори не си спомням кога съм я купила,но върши страхотна работа,запазва цялостта на черешата и маха костилката.



Сега нека Ви покажа и моето съкровище което вече е на 10месеца 


Необходими продукти:
  1. Яйца 2бр
  2. Брашно 2ч.ч.
  3. Захар 1 1/2ч.ч.
  4. Олио 1/2ч.ч.
  5. Кисело мляко 1ч.ч.
  6. Бакпулвер 1ч.л. с връх
  7. Ванилия
  8. Череши 1шепа / 15-20бр/







Начин на приготвяне:

Подгответе си черешите като ги измиете,подсушите и махнете костилките.
Разбиваме яйцата с миксер и постепенно добавяме захарта като продължаваме да бием до пълното разтваряне на захарта.Добавяме олиото и киселото мляко на няколко пъти и разбиваме отново.Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и го прибавяме към яйчената смес на няколко пъти като разбъркваме внимателно с шпатула до пълното хомогенизиране на сместа.



Намазняваме формата за кекс с малко олио и поръсваме с брашно за да не залепне кекса и за да може след като се изпече лесно да излезе от формата.Изсипваме готовата смес и печем в предварително загрята фурна на 180градуса без вентилатор до суха клечка.След като се изпече кекса го оставяме за 15мин да се охлади и го изваждаме на решетка до пълното изстиване и вече сме готови да си отрежем едно парченце от невероятно ароматният черешов кекс.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...